Rock Cover / Remix

ROCK COVER / REMIX
Solo Exhibiton, 2019
Huset for Kunst og Design, Holstebro, Denmark

Curator: Anna Bak
Text: Magdalena Rozenberg
Photography: David Hugo Cabo

Supported by: The Danish Arts Foundation, Dreyers Foundation, Paschal AS, Dansk Beton, Strøjer Tegl, Aalborg Portland, Nordic Color

Uddrag fra udstillingskatalog / Soloudstillingen Rock Cover/Remix på Huset for Kunst og Design består af en storskala installation – et skulpturelt landskab af rumlige elementer. I udstillingen byder Spacegirls publikum indenfor til at opleve installationens materialitet og rumlige forløb der udspændes både horisontalt og vertikalt. Det største element i landskabet er en monolitisk trappekonstruktion, hvor man gradvis ledes opad mod udstillingsrummets store ovenlys. Monolitten er placeret blandt mindre elementer, der er med til at redefinere rummet og skabe en ny og forandret kontekst. Denne nye kontekst står som en udvidelse af husets arkitektur, tegnet af Inger og Johannes Exner. Spacegirls skulpturelle landskab benytter sig af mange af de samme materialer og samme geometriske formsprog man ser, både i Huset for Kunst og Design og i den nærliggende Nørrelandskirke. Det første bygningsværk, kirken, blev bygget i gule teglsten og med en meget enkel geometrisk form. Da HFKD senere blev opført i 1971, genbrugte arkitekterne materialer og udtryk fra nabokirken. I denne udstilling genbruger Spacegirls endnu en gang det gule tegl og den simple geometri. De fragmenterer udgangspunktet og sætter det sammen igen, i et remix af stedets arkitektur og sansningen af rummet.

Beton og dets direkte relation til det byggede omkring os, fylder meget i Spacegirls praksis. De har gennem flere projekter eksperimenteret med betonens egenskaber og begrænsninger, og på denne måde udfordret dets sammensatte æstetiske ry. De har for eksempel arbejdet med beton i flydende form, der smøres ud i tynde lag og støbes til sarte objekter, helt uden forskalling. I denne udstilling arbejder kunstnerne med et betonmateriale bestående af cement og knust tegl. De arbejder med materialet i en slags analog masseproduktion, hvor betonelementer skabes gennem en repetitiv proces. Den samme støbeform benyttes igen og igen, og skaber en form for rituel handling, der gradvis sætter spor i hvert støbt objekt.

READ TEXT HERE ↓

The Corporeal Experience of Rock Cover Remix / Text by Magdalena Rozenberg